Gratis kortingspas voor minima in Sittard-Geleen die ze kunnen gebruiken bij ruim tweehonderd lokale ondernemers

Westelijke Mijnstreek – Een pas die korting geeft bij ruim tweehonderd ondernemers uit vooral de Westelijke Mijnstreek, richt zich naast ouderen nu ook op huishoudens met een laag inkomen. Voor deze laatste doelgroep is de pas gratis. De korting geldt onder meer bij sportscholen, horeca en klusbedrijven.
Wie in Sittard-Geleen woont en een bijstandsuitkering of inkomen op bijstandsniveau heeft, krijgt de kortingspas gratis. Deze BeneFitspas geeft korting op meer dan tweehonderd lokale bedrijven, zoals kappers, kledingzaken, fitnessstudio’s, restaurants en bakkers.
Aanvragen
Mensen met een bijstandsuitkering of inkomen tot 110 procent van de bijstandsnorm kunnen de pas aanvragen bij de casemanager van de gemeente Sittard-Geleen. Deze is bereikbaar via telefoonnummer 14046, waarna gevraagd moet worden naar team Uitkeringen.
Voor wie geen recht heeft op een speciale vergoedingsregeling kost de pas 20,50 euro per gezin per jaar. Iedereen kan lid worden via www.bene-fits.nl. Op vertoon van de pas kunnen leden korting krijgen op producten en diensten. De kortingen variëren van vijftien tot vijftig procent, tot bijvoorbeeld een extra cadeau bij een aankoop of gratis bezorging. Een overzicht van alle kortingspartners is te vinden op de site van BeneFits, waar de pas ook aangevraagd kan worden.
Zorg
De pas bestaat sinds 2009 en is opgericht om de zelfredzaamheid voor inwoners te vergroten, met name ouderen. „Er zijn dan ook veel bedrijven bij ons aangesloten die werk aan huis leveren, zoals een pedicure, schilder of tuinman”, zegt Sylvia Vranken, directrice van BeneFits. „Ook werken we met veel organisaties die zorg aanbieden. Denk aan chiropractie, thuiszorg en opticiens. Daarnaast krijg je korting op de aanvullende zorgverzekering van CZ.”
Nu gaat BeneFits zich ook meer richten op huishoudens met een laag inkomen. Vranken: „Voor deze uitbreiding werken we samen met de gemeente Sittard-Geleen en participatiebedrijf Vidar, om extra steun te geven aan deze doelgroep. Ook willen we ons meer gaan focussen op jongeren met een bijstandsuitkering.”
Ondernemers
Bedrijven die korting willen aanbieden via de pas kunnen gratis deelnemen. Dit is per kalenderjaar opzegbaar. De enige eis is dat ze een KvK-nummer hebben. „Zij bepalen zelf hoeveel korting ze aanbieden aan onze meer dan dertigduizend leden”, vertelt Vranken. „Wij brengen het bedrijf tevens geregeld onder aandacht onder deze leden, onder meer via onze social media, website en een magazine.
Bedrijven kunnen zich tot 15 mei melden via de site van BeneFits www.bene-fits.nl. Aan het begin van de zomer worden de pas en de nieuwe partners gepromoot door ons en de gemeente Sittard-Geleen.”